Sauno enemmän ja saat lisää terveyshyötyjä!

Suomalaisten kansanperinteessä terveyshyötyjä riittää! Saunominen on kuulunut suomalaiseen perinteeseen satoja vuosia, ja sen hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä ei voi liikaa korostaa. Jo muutamalla saunomiskerralla viikossa stressitasomme laskee, sydämemme voi paremmin ja jaksamme arjessa tehokkaammin. Tässä viisi suurinta terveyshyötyä listattuna, kun saunot säännöllisesti:
✅Nukut paremmin: Saunominen rentouttaa ja voi saada aikaan syvemmät ja levollisemmat unet. Saunoessa endorfiineja vapautuu, ja nukkumaan mennessä kohonnut kehon lämpötila laskee ja keho rauhoittuu.
✅Stressaat vähemmän: Jokainen tietää tunteen saunan jälkeen, kun olo on rentoutunut ja tuntuu, että päivän jännitykset ovat sulaneet saunomisen aikana. Ei olekaan yllättävää, että saunojat mainitsevat usein stressin lieventämisen yhtenä merkittävimmistä hyödyistä. Säännöllinen saunominen on hyvä lisäys omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen.
✅Sairastelet vähemmän: Saunominen auttaa taistelemaan vilustumista vastaan ja sairastelet mahdollisesti vähemmän kuin normaalisti.Silloin, kun keho altistuu saunan lämmölle ja höyrylle, se tuottaa nopeammin valkosoluja, mikä puolestaan auttaa tappamaan viruksia ja torjumaan sairauksia.
✅Parannat sydämesi terveyttä: Säännöllisen saunomisen on osoitettu usein tutkimuksissa vähentävän kuolemaan johtavia sydänkohtauksia sekä pienentävän aivohalvauksen sekä verenpainetaudin riskiä. Perinteisen saunan lämpötiloissa iho lämpenee ja kehon sisälämpötila kohoaa. Sen seurauksena ihon lähellä olevat verisuonet laajenevat ja syke kohoaa.
✅Vielä kun yhtälöön lisätään liikuntaa ennen rentouttavaa saunomista, terveysvaikutukset lisääntyvät. Saunominen ja liikkuminen lisäävät toisistaan riippumatta terveyttä. Molemmat kiihdyttävät aineenvaihduntaa, laskevat verenpainetta, saavat veren virtaamaan lihaksissa ja kuluttavat kaloreita. Sauna samalla myös poistaa tehokkaasti kuona-aineita ja palauttaa rasituksesta.
Kuinka usein sinä saunot? Kuuluuko sauna jo viikoittaiseen rutiiniisi osana palautumistasi?